Warga, onverwachts bruisend!
Home » Verslag onderzoek

Verslag onderzoek

Verslag van het onderzoek:

Het dorpsonderzoek begon met het uitzoeken van een dorp dat voor ons beiden in de buurt zou liggen van onze woonplaats. Na even gezocht te hebben op google maps hebben we gekozen voor Warga, aangezien Evert in Drachten woont, en Michael in Sneek ligt dit dorp redelijk centraal. 

Toen we het dorp eenmaal bepaald hebben gingen we aan de slag met het maken van een planning. Volgens deze planning gingen we 2 keer naar het dorp toe, de eerste keer om foto's te maken, en een indruk te krijgen van het dorp, en de tweede keer om een inwoner te interviewen. 

Beide keren ben ik (Michael) alleen naar het dorp geweest. Ik heb in Warga vele foto's gemaakt, waarvan een aantal hier op de site te zien zijn. Ook het interview hier op de site heb ik bij een inwoner van Warga in mijn eentje afgenomen.

We hebben verder veel informatie gezocht uit boeken in Tresoar. Hier komen dan ook verscheidene hoofdstukken op deze site vandaan. Bijvoorbeeld over de molens, en het eerste openbaar vervoer in Warga. Ook hebben we nuttige informatie, zoals bijvoorbeeld kaartjes met de grondsoort en het grondgebruik kunnnen vinden op de site van Tresoar en provincie Friesland. 

Uiteindelijk hebben we aan de hand van deze verschillende bronnen een uitgebreid beeld kunnen creeren van het dorp Warga, en hiermee hopen we dan ook dat we aan alle onderdelen waaraan het onderzoek moest voldoen hebben voldaan. 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb