Warga, onverwachts bruisend!
Home » Geografie » Toerisme

Toerisme

U zult misschien denken, toerisme? In zo'n klein dorpje, is dat wel mogelijk? Ja natuurlijk is dit mogelijk. Warga heeft een museum wat vele toeristen trekt elk jaar. Er is een jachthaven, plus een vaarverbinding naar Leeuwarden & Grou. Er zijn gezellige restaurants, kroegen en zelfs een cultureel centrum. Warga heeft de toerist dus voldoende te bieden.

En ook voor de toerist die komt voor de rust, is er voldoende te beleven. Want waar vind je nu meer rust dan in een plattelandsdorpje? Er worden in de zomermaanden avondwandelingen georganiseerd door de VVV. Tevens kunt u een keer gezellig meedoen aan een High- Tea op het water terwijl u rondgevaren wordt langs het natuurgebied De Alde Feanen.

Best u juist een sportfan? Warga kent haar eigen sport, namelijk het Teatsen. Meer hierover bij onze pagina over cultuur.

De Alde Feanen 

Ook voor muziek en toneel zit u goed in Warga, zo heeft Warga haar eigen fanfareorkest/ drumband, en het katholieke koor. En wist u dat het duo Twarres uit Warga vandaan komt? Toneelvereniging Halbertsma heeft drie uitvoeringen per jaar op de planken staan, en timmert al sinds 1989 aan de weg. Dus Kortom, Warga is een bruisend oord voor toeristen.